Eerste hulp bij relatieproblemen

Vogelaar T&C logo

Eerste hulp bij relatieproblemen

Christian Tiel schreef een uitstekend boek met de titel ‘Wat gelukkige stellen goed doen’. Hier tref je een bewerkt hoofdstuk uit het boek. Het boek is in zijn geheel de moeite waard om te lezen als je op zoek bent naar meer inzicht en ideeën om jullie relatie te verbeteren.

Zes stappen naar herstel

Allereerst: stop op dit moment even met het zoeken naar een oplossing voor je probleem. Probeer in plaats daarvan dit noodprogramma eerst voor een betere sfeer in je relatie. Dat heeft al veel stellen geholpen, dus waarom zou het jullie niet ook helpen?

Het Zes stappen programma is een individueel programma: je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen stappen, zonder je af te vragen of jouw partner zijn/haar stappen ook zet. De stappen werken eigenlijk altijd, ook als je partner niet meedoet. Dus geen excuses. De volgorde maakt niet uit en je kan het langer dan drie tot vijf dagen doen.

Natuurlijk mag je er ook met elkaar over praten. Dat kun je het beste doen tijdens het ‘wekelijkse gesprek’, dat verderop in dit werkboekje voorkomt.

Open volledige tekst in PDF